aprilie 1, 2015

Atelier de fotografie și film

Atelier film 01

De ceva timp țin un atelier de film și fotografie. În Ploiești pentru că acolo m-am născut. La Palatul Culturii pentru că acolo, la rândul meu, am făcut și eu cunoștință cu artele vizuale.

Înainte de toate, trebuie să vă spun că există un festival al artelor – Nichita la echinocțiu (în 2015 a ajuns la a zecea ediție) la care poate participa oricine, iar intrarea este liberă. Promotorii, organizatorii și producători festivalului sunt Centrul Dramatic Mythos și Centrul Județean pentru Cultură Prahova. În program au fost incluse nenumărate activități derulate între 21 și 31 martie, însă spectacolele de teatru sunt la loc de cinste în acest festival.

Oficial, atelierul meu de imagine a durat trei zile, dar prezența destul de numeroasă și ideile de proiect dezvoltate în acest timp a extins atelierul și în alte zile. În total au fost 10 proiecte. Unele construite doar din fotografii, altele au fost filme în adevăratul sens al cuvântului.

Scopul mereu a fost ca tinerii să poată interacționa cu acest mediu de creare a imaginii. Și totodată de a participa la realizarea unui produs, chiar dacă la final l-am numit experiment. Evident, acest atelier a fost dedicat celor pasionați de artele vizuale, și de ce nu, celor care vor să creeze pe viitor… așa cum am fost și eu, în locul lor, acum vreo 10 ani.

Fotografia aparține unui mai vechi prieten, Cristi Arion.

Blog
Share: / / /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *